ProRide Shock Absorber

Salam buat semua pembaca. Untuk post kali ni aku nak review sikit pasal produk alat ganti kereta hahaha… Mesti korang rasa pelikkan, kenapa aku post topik ni. Produk yang aku nak review kali ni adalah Suspension System dari jenama ProRide. Terdapat beberapa produk dari brand ProRide ni. Antaranya :-

  1. Standard Shock Absorber (Normal Stroke)
  2. Sport Shock Absorber (Short Stroke / Performance)
  3. Standard Coil Spring (OEM)
  4. Sport Coil Spring (Lowered)
  5. High Performance Brake Pad
  6. Performance Rotor Disc
  7. Semi Synthetic Engine Oil SAE 10W40 (4 Litre)
  8. Semi Synthetic Engine Oil SAE 10W40 (3 Litre)
  9. Mineral Engine Oil SAE 20W50 (4 Litre)
  10. Mineral Engine Oil SAE 20W50 (3 Litre)

KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

ProRide adalah jenama keluaran SAPURA untuk barang-barang kereta yang dikeluarkan utk company seperti Proton, Perodua, Naza, Ford, General Motor, Think Technology Norway juga Volvo (Malaysia). Maklumat lebih lanjut bleh layari http://www.intlautopart.com/. Produk ProRide ini amat sesuai untuk kereta model-model PROTON, PERODUA, TOYOTA, HONDA, MITSUBISHI, KIA, NAZA dan lain-lain lagi.

Untuk produk absorbernya, Proride menggunakan teknologi German. Bagi melancarkan hentakan pula absorber Proride ini menggunakan Nitrogen Gas atau dikenali Pneumatic Springs dimana gas penyerap hentak ini menyerap hentakan lebih banyak dari cecair atau minyak. Sekiranya korang mendapatkan produk ini, korang akan dapat 6 Bulan Jaminan (6 Month Warranty). Selain itu semua absorber ProRide ini menepati piawaian ISO/TS 16949.

Tak banyak kedai atau workshop yang jual produk ProRide ni. So… kepada sesiapa orang perseorangan, workshop atau bengkel kereta yang nak dapatkan produk ni, bolehlah hubungi aku di talian 019-4020055 @ 017-6165935 (Aril). Camna pulak dengan harganya? Aku berani jamin, korang akan dapat harga kilang dan murah dari harga pasaran kalau korang beli dari aku hehehe… Untuk mendapatkan senarai produk, model dan harga sila email, call atau sms aku.

Bagi korang yang membeli dari aku, penghantaran adalah PERCUMA bagi pesanan yang datang dari kawasan Lembah Klang. Manakala pesanan yang datang dari selain kawasan tersebut termasuk Sabah dan Sarawak, aku akan hantar secara Pos @ Courier. Sedikit caj akan dikenakan untuk kos penghantaran tersebut.

Related Posts with Thumbnails
Share
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Komen Pembaca

23 Responses to ProRide Shock Absorber

  1. kakiborak says:

    salam untuk Sport Shock Absorber honda city 2005 ada x?

  2. Kuzer says:

    Slm..
    Proton Wira a/b 1.3:
    Klu dpn guna absrbr+spring sport, blkg guna stndrd, ok x? Akn jd tggi sgt ke blkg?

  3. Ahmad Hazarul says:

    Salam bos.wira aeroback 1.8..utk family use.boleh bg cadangan absorber proride jenis apa yg sesuai?blh emel harga absorber tu + pos ke ipoh?trimakaseh.

  4. Halim says:

    Assalamualaikum. Saya ada keluarga yg memerlukan keselesaan masa berkereta tetapi saya juga nak sporty, laju & sedap masa mengambil selekoh. Apa combinasi yg sesuai utk kereta wira 1.5 (A) saya ni?

  5. dino says:

    Cam mana nk jd ejen produk nie tuk negeri Sabah ye?

  6. Pidoz says:

    Salam…
    boleh PM saya harga 1set depan & belakang untuk :
    1.Standard Shock Absorber (Normal Stroke)
    2.Standard Coil Spring (OEM)
    Untuk kereta Proton Iswara…
    T.Q~

  7. manan says:

    I pakai vios tahun 2005. Nak tanya kenapa tiap kali tekan breke akan kedengaran bunyi geselan yg kuat? Dah mcm cara tukar dan baiki tp tetap bunyi

  8. nazri says:

    bos, pm viva absorber depan blkg, harga utk standard, heavy duty n sport

  9. Jehan says:

    Bro… apa best combination utk suspension yg comfort tapi lowered? Absorber standard + spring sport? atau absorber performance + spring sport? mohon pencerahan. TQ

  10. hairul anuar sariman says:

    berapa harga 1 set absober +spring proride normal.

  11. cikgumat says:

    as-salam..blh pm harga sport spring untuk livina k tq

  12. zam says:

    tlg pm harga untuk sport spring dan abs untuk persona,termasuk pos k trg,tq

  13. hafizzi says:

    boleh tak PM sya harga proride…terima kasih….

  14. acix says:

    slm bro,pm gua harga proride ..gua ingt nk jd supplier la..

  15. Yanz says:

    Assalamualaikum…nk tanye, brake pad myvi waranty brape lama? boleh ngam semua jenis myvi ke?

  16. addy says:

    Assalamualaikum… Dah hampir setahun saya guna absorber Proride utk kereta Gen2 saya dan tiada sebarang masalah. Absorber Proride memang terbaik dan termurah. Bagaimana kalau saya nak jadi agen atau dealer Proride? hehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge